24 Mart 2009 Salı

Fırında kuzu but


1 kuzu but

4-5 diş sarmısak

3-4 tane defne yaprağı

1 büyük soğan


Kuzu butun kemiklerini alırken kestirin. Yoksa pişirmesi zor oluyor. Düdüklü tencereye bütün olarak kuzu butu, defne yapraklarını, dörde bölünmüş soğanı koyun. Üzerini kapayacak kadar su ilave edip, 30-40 dakika pişirin. Kendi düdüklü tencerenizin özelliğine göre pişirme süresini değiştirebilirsiniz. Bir büyük borcamın tabanını tereyağı ile yağlayın. Kuzu butun üzerine hafif kesikler açıp sarmısakları yerleştirin. Borcamın kenarlarına kıyılmış maydonozları yerleştirin. 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.