6 Mart 2009 Cuma

Tavuklu pilav


Bunu bir dergide görmüştüm. Ama ben dergide yazdığından biraz farklı yaptım.
600 gr kuşbaşı tavuk göğüsü
2 bardak pirinç
1 rendelenmiş havuç
1 piyazlık doğranmış soğan
1 bardak doğranmış maydonoz
1 tane ince dilimlenmiş domates
Tavukları pilav tenceresinde suyunu bırakıp çekene kadar soğanla beraber kavuruyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Tavukları tencerede düzleyip üzerine sırasıyla maydonoz, havuç ve domatesleri diziyoruz. Diğer tarafta bir tencerede yıkadığımız pirinçleri biraz sıvıyağda şeffaflaşana kadar kavuruyoruz, tuzunu ekliyoruz. Bu kadar tuz dememin sebebi benimkinin hiç tuzunun olmaması :)) Kavrulmuş pirinçleri tavukların olduğu tencereye ekliyoruz karıştırmadan. Pirinçleri de kaşığın arkasıyla düzledikten sonra 3 bardak sıcak su ilave ediyoruz. Çok kısık ateşte karıştırmadan suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Büyük bir servis tabağına ters çeviriyoruz. Ama servis yapmak gerçekten çok zor oluyor. Çok dağılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.