6 Mart 2009 Cuma

Yayla çorbası


Fotoğraf makinesinin ayarları bozulmuş resmini güzel çekemedim. Ama çok güzel oldu. Yoğurdu ne kadar çok olursa o zaman yayla çorbasına daha çok benzer, 2 kaşık yoğurtla olacak şey değil :)
1.5 su bardağı yoğurt(yoğurdun suyundan da koyabilirsiniz)
2 kaşık pirinç
1 yumurtanın sarısı
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
nane
kırmızı biber
tuz
Bir tencereye ne kadar çorba istiyorsak o kadar su koyduktan pirinçleri içine atıp altını yakıyoruz. Diğer taraftan bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Pirinçler pişince içi su dlu tencereden yoğurt olan kaseye bir miktar su ilave ediyoruz. Eğer sıcak suya soğuk yoğurt eklersek çorba kesilir. Bu yüzden ikisinin sıcaklığını dengelemek gerekiyor. Sürekli karıştırarak azar azar yoğurdu tencereye ekliyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Bir cezvede tereyağını eritip, içine nane ve kırmızı biber koyuyoruz. Bunu çorbanın üzerine döküyoruz. Sonunda karşımıza yukardaki çorba çıkıyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.