2 Mart 2009 Pazartesi

Fırında hellim peynirli patlıcan


1 adet bostan patlıcanı (yaklaşık 10 dilim çıkıyor)
yarım su bardağı sıvıyağ
10 dilim hellim peyniri
3 adet domates
5-6 diş sarmısak
15-20 tane defne yaprağı
Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Fırın tepsisine yanyana diziyoruz. Üzerine sırasıyla küçük doğranmış sarmısakları, hellim peynirini, domates dilimini ve defne yaprağını koyuyoruz. Zeytinyağını üzerlerine gezdirip, 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ben kremalı maydonozlu spagetti ile servis yaptım, yakıştılar birbirlerine. Çok lezzetli ve hafif oldu. Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.