15 Şubat 2009 Pazar

Kesme muhallebi


250 ml sütün içine yarım bardak un ve yarım bardak buğday nişastası koyup pütür kalmayacak şekilde karıştırıyoruz. Diğer tarafta 750 ml sütü tencerede kaynatıyoruz. Kaynayan süte un ve nişastalı süt karışımını azar azar, karıştırarak ilave ediyoruz. Biraz koyulaştıktan sonra içi ıslatılmış borcama döküyoruz. Bu tatlıda şeker ve yağ yok. Su muhallebisine çok benziyor. Soğuduktan sonra dilim dilim servis yapılıyor. Üzerine pudra şekeri dökülüyor. İsterseniz gül suyu bile dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.