22 Şubat 2009 Pazar

Çikolata soslu cheesecake



Tabanı için:
1 paket petite beurre bisküvi
yarım paket eti burçak
bir avuç ceviz
100 gr. tereyağı (tereyağı az gelirse ilave edebilirsiniz)
Dolgusu için:
3 yumurta
400 gr. labne peyniri
4 kaşık süzme yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
yarım su bardağı un
Sosu için:
80 gr. bitter çikolata
2 kaşık krema
yarım su bardağı karamel şurubu
Bisküvileri ve cevizi rondoda un haline getiriyoruz. Bir tencerede tereyağını eritip bisküvileri ekleyip, iyice karıştırıyoruz.
Bir kelepçeli kalıbın tabanını ve yanlarını yağlıyoruz. (Ben 26 cm.lik kalıp kullandım) Kalıbın tabanına bisküvi karışımını iyice bastırarak yayıyoruz, kenarlara da 5 cm. yükseklik bırakıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz.
Başka bir kabın içine labne peynirini koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Pudra şekerini ekliyoruz. Üzerine teker teker yumurtaları ilave ediyoruz. Her yumurtadan sonra karıştırıyoruz. Süzme yoğurdu ve unu da ekleyip, en son vanilya ve toz tarçını koyup iyice karıştırıyoruz.
Kalıbı dolaptan alıp, bu karışımı kalıba döküyoruz.
165 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakikada pişiyor.
Fırından çıkınca yarım saat oda sıcaklığında soğuduktan sonra sosunu hazırlıyoruz.
Büyük bir cezveye kremayı koyup kaynamadan ısıtıyoruz. Üzerine parçalara böldüğümüz bitter çikolataları ekliyoruz. Çikolataların çoğu eridiğinde cezveyi ateşten alıp soğuk bir yerde karıştırarak eritiyoruz. Bu, çikolatanın parlak olmasını sağlıyor. Ben üzerine karamel şurubu döktüm ama şart değil. Cheesecake'in üzerine bu sosu döküp, buzdolabına kaldırıyoruz.
2-3 saat durduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.