24 Ağustos 2009 Pazartesi

Mantarlı Kaşarlı Pide



Hamuru: (4 pide için)
1 bardak su
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı kuru maya
tuz

İçi:
15-20 tane mantar
200 gr kaşar peyniri
Bir kaba suyu, tuzu ve mayayı koyup, maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonra üzerine azar azar un ilave ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Unu fazla olursa pide sert olabilir. Ama ele yapışmayacak bir hamur. Hamuru yoğurup, üstünü nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
O sırada teflon tavaya doğranmış mantarlı alıp yağ koymadan kavuruyoruz. Kaşar peyniri zaten çok yağlı bir peynir olduğu için yağ koymadım ben.
Hamuru rulo haline getirip eşit büyüklükte parçalara ayırıyoruz. Ben 4e böldüm ama siz kendi istediğiniz boyuta göre farklı yapabilirsiniz. Unlu tezgahta ince uzun şekilde açıyoruz. Siz yuvarlak da yapabilirsiniz. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur. İçine önce mantarları, sonra rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz. Kenarlarını kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, fırının en yüksek derecesinde en üst katında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra Kenarlarına tereyağı sürüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.