27 Mart 2010 Cumartesi
10 Mart 2010 Çarşamba
9 Mart 2010 Salı
10 Şubat 2010 Çarşamba
Elmalı tart
Tart hamuru :
2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürmek için)
1 bardak şeker
1 paket tereyağı ya da margarin
3 bardak un
İçi için :
4 elma
birkaç ceviz
yarım bardak şeker
tarçın
2 kaşık tereyağı
Hamur malzemelerini karıştırıyoruz. Hamurun çeyreğini yaırıp buzdolabına koyuyoruz üstünü kaplamak için. Tart kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştiriyoruz çatalla birkaç yerinden deliyoruz kabarmasın diye. 175 derecede tam kızarmadan alıyoruz. Bu sırada iç harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeleyip, tavaya alıyoruz ve tereyağı ve şekeri ekleyip, biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonra tarçın ve ceviz ilave ediyoruz. Pişen tartın üstüne harcı yayıyoruz. Buzdolabındaki hamuru alıp incecik açıyoruz ve tartın üstünü kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz, ya da hamuru ince şeritler halinde kesip kafes görünümü veriyoruz, fazlalıkları varsa kenarlarından kesip, yumurta akını sürüyoruz. 200 derecede hamur hafif kızarana kadar pişiriyoruz. O sırada ilk pişirmede fazla kızartmadığımız tartın kenarları da kızarmış oluyor. Eğer ilk seferde çok pişirirsek ikinci fırına vermede kenarlar yanabilir. En son fırından çıktığında pudra şekeri ve tarçın eliyoruz tartın üstüne hala sıcakken.
Muzlu krep
2 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
1 tutam tuz
2 kaşık şeker
2 muz
50 gr bitter çikolataceviz, fındık vs..
2 kaşık bal
Yumurta, süt ve unu iyice karıştırın. (unun topaklaşmaması için mikserle çırpabilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı yağ koyduğuz tavaya bir kepçe karışımdan döküp, bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin. Karışım bitene kadar tekrarlayın. Ben kreplerin iç tarafına da çikolata sürdüm. Siz sadece üzerine de sürebilirsiniz. Kreplerin içine muzları koyup sarıyoruz. Üzerine bal gezdiriyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Zeytinyağlı kereviz
2 büyük kereviz
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
kereviz yaprakları
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
Kerevizleri ve havuçları soyup doğruyoruz. Ben çok küçük doğramıyorum kerevizleri. Büyük boy bir kerevizi yaklaşık 8'e bölüyorum. Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup, soğanları kavuruyoruz. Sonra kereviz ve havucu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kereviz yaprakları, portakal ve limon sularını, tuzunu ilave edip pişiriyoruz. İsterseniz sıcak su ilave edebilirsiniz. Ama az sulu daha çok tercih ediyorum ben.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)