10 Şubat 2010 Çarşamba

Elmalı tart




Tart hamuru :

2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürmek için)

1 bardak şeker

1 paket tereyağı ya da margarin

3 bardak un


İçi için :

4 elma

birkaç ceviz

yarım bardak şeker

tarçın

2 kaşık tereyağı




Hamur malzemelerini karıştırıyoruz. Hamurun çeyreğini yaırıp buzdolabına koyuyoruz üstünü kaplamak için. Tart kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştiriyoruz çatalla birkaç yerinden deliyoruz kabarmasın diye. 175 derecede tam kızarmadan alıyoruz. Bu sırada iç harcı hazırlıyoruz. Elmaları soyup, rendeleyip, tavaya alıyoruz ve tereyağı ve şekeri ekleyip, biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonra tarçın ve ceviz ilave ediyoruz. Pişen tartın üstüne harcı yayıyoruz. Buzdolabındaki hamuru alıp incecik açıyoruz ve tartın üstünü kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz, ya da hamuru ince şeritler halinde kesip kafes görünümü veriyoruz, fazlalıkları varsa kenarlarından kesip, yumurta akını sürüyoruz. 200 derecede hamur hafif kızarana kadar pişiriyoruz. O sırada ilk pişirmede fazla kızartmadığımız tartın kenarları da kızarmış oluyor. Eğer ilk seferde çok pişirirsek ikinci fırına vermede kenarlar yanabilir. En son fırından çıktığında pudra şekeri ve tarçın eliyoruz tartın üstüne hala sıcakken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.