10 Şubat 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı kereviz


2 büyük kereviz
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
kereviz yaprakları
1 portakalın suyu
1 limonun suyu


Kerevizleri ve havuçları soyup doğruyoruz. Ben çok küçük doğramıyorum kerevizleri. Büyük boy bir kerevizi yaklaşık 8'e bölüyorum. Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup, soğanları kavuruyoruz. Sonra kereviz ve havucu da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kereviz yaprakları, portakal ve limon sularını, tuzunu ilave edip pişiriyoruz. İsterseniz sıcak su ilave edebilirsiniz. Ama az sulu daha çok tercih ediyorum ben.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bloguma yorum yaptığınız ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni yorumlarınızı bekliyorum.